A nevem Ena, ez pedig az én online menedékem, ahol elsősorban a gondolataimat, érzéseimet, valamint hosszabb-rövidebb írásaimat gyűjtöm össze. De találhatsz még nálam ezenkívül egyszerű grafikai munkákat, és néha olyan dekorációs ötleteket is, amikkel az otthonom igyekszem hangulatosabbá varázsolni. Írok, mikor jókedvem van, mert szórakoztat, és írok akkor is, ha szomorú vagyok, hogy segítsen kimászni a mocsárból. Ha másnak is tetszik, amit itt művelek, akkor már van harmadik ok is. Bővebben... >>>

Még több dallam...>>>

 

Ena

 

 

 

 


 r ó l a m a k t u á l i s b e t ű k k é p e k d e k o r

// frissítések // hírek // a legújabb tartalom //

Morzsa. Az újrakezdésről.

Régebben írt morzsa, aki most ismét aktuális. :)

Kedves, Tiszta Lap! Lehetne, hogy mindig ilyen makulátlan maradj? Tudod, hogy gondolkodás nélkül összegyűrlek, ha megint elrontod nekem. A baj pedig itt kezdődik: abban a pillanatban, hogy elhajítalak a többi mocsok közé, máris hiányzol. És mikor rád gondolok, néha észre sem veszem, hogy leírom a neved, ezzel kész is a következő méregből gyúrt galacsin.

Tényleg a papírral van a baj? Ugye minden a te hibád?

A kukából is kihalászlak. Ha válaszolsz.

Nahát, nyúzottnak látszol. Így már egészen hasonlítunk. Tudtam, hogy nem kellett volna eldobjalak.

Tessék, tiéd lehet a kezem. Rajzolsz nekem kicsit? Tartozol ennyivel, hiszen megmentettelek!

Micsoda? A lábam is akarod? Legyen. De akkor jobb, ha viszel mindent.

Hogy mit adok cserébe? Még több ráncot, ha nem fogysz ki a kérdésekből!

Tudod, amikor így megsértődsz, már tényleg majdnem olyan vagy, mint én.

De még haragodban is ügyelsz rá, hogy fájdalom nélkül vedd át tőlem az irányítást. Megérted, hogy idegen viselkedésed hosszú ideig csak álarcként viselem majd magamon, mégis türelmes maradsz. Időbe telik, mire én is belátom; tiszta lapot kezdeni nem azt jelenti, hogy a régi élet nem papírzörög többé ugyanúgy a bőröm alatt. Csakis akkor lehet kényelmesebb viselet egy új kezdet, ha néha hagyom, hogy az események írjanak engem, és nem pedig fordítva.


> > Elolvasnád a többi morzsát is? < <

2017.02.01. 19:41, Ena Vissza a bloghoz
2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.02.05. 13:26
Ena

Írisz, ha tudnád, mennyire jól esik, hogy valaki nem csak olvasgat nálam, de ráadásul még tetszik is neki, amit itt talált. Örülök, hogy szereted őket, és köszönöm, hogy ezt megírtad nekem. ^^

Idézet
2017.02.04. 13:35
Írisz

Szeretem a morzsákat, már többet is elolvastam, és mind nagyon szép gondolatokat fogalmaz meg. Egy-egy mondatából szállóigét lehetne csinálni, mint például itt. "Tiszta lapot kezdeni nem azt jelenti, hogy a régi élet nem papírzörög többé ugyanúgy a bőröm alatt". Gyönyörű, főleg a papírzörög szóval, ami egyszerre fura, figyelemfelkeltő, és visszaad egy olyan érzést, amit másik nem adna.

Nehéz kérdés a tiszta lap, átvitt és nem átvitt értelemben is, annak, aki ír. Egy-egy mondatban mindig több dolog fogalmazódik meg, mint egy rakás összekapcsolt szó, a személyiségünk morzsái is benne vannak. Nagyon bonyolult dolog, ettől olyan szép dolog írni, és ettől olyan remek dolog olvasni. :) Én örülök, hogy elolvashattam!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások